Pécsi Tudományegyetem

Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet
Nyelvtudományi Tanszék

 

 

Helyesírás kurzus

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Helyesírás c. kurzus minden elsős osztatlan tanári képzésben résztvevő hallgatónak kritériumkövetelményként, azaz kötelezően teljesítendő (lásd a 8/2013 (I.30.) EMMI rendeletet). Ez öt kar hallgatóit érinti: BTK, TTK, KPVK, MK karok és Hittudományi Főiskola. A kurzusok Anyanyelvi ismeretek mintatantervvel futnak a BTK-n, és AISN kódot kapnak. A helyesírás kurzus mindig őszi félévekben kerül meghirdetésre.

 

A TTK és a BTK hivatalos, dékánok közötti megállapodással órarendi sávot alakított ki az elsőévesek számára ennek a tárgynak: kedden 8:00 és 9:30 között tartjuk a szemináriumokat az Ifjúság úton, jellemzően a D épületben.

 

A kurzusokon kötelező az óralátogatás!

 

Ha BTK-s vagy TTK-s elsőéves kurzus ütközik a sávban tartott Helyesírással, akkor a két kar közötti megállapodásra hivatkozva az adott intézethez/tanszékhez és az adott szak hallgatói képviselőjéhez kell fordulni. A Nyelvtudományi Tanszéknek nincsen joga arra, hogy az ütközés miatt hátrányba kerülő hallgatók érdekeit más intézetek, tanszékek ellenében képviselje. Annyit tudunk tenni, hogy azoknak a hallgatóknak, akiknek (pl. felsőbbévesként) óraütközésük lenne a kedd reggeli órával, felajánljuk a szombati tömbösített órákat (ezeknek időpontjait lásd a Neptunban). Kérjük, a kurzusfelvételnél figyeljenek a kiválasztott szeminárium időpontjára!

 

A kurzusok 22 fősek. Ha valaki a létszámhatár fölött szeretne jelentkezni, akkor meg kell várni, hogy az összes szeminárium elinduljon, és utána (még a kurzusfelvételi időszakban) lesz mód pár főt jelentkeztetni: az oktatóval kell felvenni személyesen vagy emailben a kapcsolatot.

 

Az oktatók elérhetősége a nevekre kattintva megtekinthető.

 

Oktatóink a 2016-2017-es tanév őszi szemeszterében:

Bérces Emese

Böröndi Alexandra (a neve nincs a Neptunban, mert még nem rögzítették, de fog kurzust tartani)

Dóla Mónika

Fancsaly Éva

Gúti Erika

Madarász Eszter

Molnár Mária

Nemes Gyöngyi

Szabó Veronika

Székely Gábor kurzusát idén Pesti János fogja tartani

Viszket Anita