Pécsi Tudományegyetem

Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet
Nyelvtudományi Tanszék

 

 

Helyesírás kurzus

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Helyesírás c. kurzus minden elsős osztatlan tanári képzésben résztvevő hallgatónak kritériumkövetelményként, azaz kötelezően teljesítendő (lásd a 8/2013 (I.30.) EMMI rendeletet). Ez öt kar hallgatóit érinti: BTK, TTK, KPVK, MK karok és Hittudományi Főiskola. A kurzusok Anyanyelvi ismeretek mintatantervvel futnak a BTK-n, és AISN kódot kapnak. 2017 szeptemberétől a MAGY0007-es kódot is megkapják a kurzusok,  az újonnan felvettek erre jelentkezzenek. A helyesírás kurzus mindig őszi félévekben kerül meghirdetésre.

 

A TTK és a BTK hivatalos, dékánok közötti megállapodással órarendi sávot alakított ki az elsőévesek számára ennek a tárgynak: kedden 8:00 és 9:30 között tartjuk a szemináriumokat az Ifjúság úton, jellemzően a D épületben.

 

A kurzusokon kötelező az óralátogatás!

 

Ha BTK-s vagy TTK-s elsőéves kurzus ütközik a sávban tartott Helyesírással, akkor a két kar közötti megállapodásra hivatkozva az adott intézethez/tanszékhez és az adott szak hallgatói képviselőjéhez kell fordulni. A Nyelvtudományi Tanszéknek nincsen joga arra, hogy az ütközés miatt hátrányba kerülő hallgatók érdekeit más intézetek, tanszékek ellenében képviselje. Annyit tudunk tenni, hogy azoknak a hallgatóknak, akiknek (pl. felsőbbévesként) óraütközésük lenne a kedd reggeli órával, felajánljuk a szombati tömbösített órákat (ezeknek időpontjait lásd a Neptunban). Kérjük, a kurzusfelvételnél figyeljenek a kiválasztott szeminárium időpontjára!

 

A kurzusok 18 fősek. Ha valaki a létszámhatár fölött szeretne jelentkezni, akkor meg kell várni, hogy az összes szeminárium elinduljon, és utána (még a kurzusfelvételi időszakban) lesz mód pár főt jelentkeztetni: az oktatóval kell felvenni személyesen vagy emailben a kapcsolatot.

 

Az oktatók elérhetősége a nevekre kattintva megtekinthető. A nevek alatt szerepelnek az egyes kurzusok leírásai és a termek.

 

Oktatóink a 2017-2018-as tanév őszi szemeszterében:

 

 

 

Dóla Mónika
Annotáció
Terem: D 555
Farkas Judit 
Annotáció
Terem: D 546 
 Gúti Erika
Annotáció
Terem: D 540
 
Kárpáti Eszter
Annotáció
Terem: D 242
Kleiber Judit
Annotáció
Terem: D 551
  Molnár Mária
Annotáció
Terem: E 541 ÚJ!
(10.14.,11.11., 11.25.)
Nemes Gyöngyi 
Annotáció
Terem: D 545
Székely Gábor
Annotáció
Terem: D 223
 Szente Gábor
Annotáció
Terem: E 542 ÚJ!
(10.07., 11.18., 12.02.)
Viszket Anita 
Annotáció
Terem: D 549