Pécsi Tudományegyetem

Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet
Nyelvtudományi Tanszék

 

 

Szövegértés és kommunikáció

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Szövegértés és kommunikáció c. kurzus minden elsős osztatlan tanári képzésben résztvevő hallgatónak kritériumkövetelményként, azaz kötelezően teljesítendő (lásd a 8/2013 (I.30.) EMMI rendeletet). Ez öt kar hallgatóit érinti: BTK, TTK, KPVK, MK karok és Hittudományi Főiskola. A kurzusok Anyanyelvi ismeretek mintatantervvel futnak a BTK-n, és AISN kódot kapnak. A Szövegértés és kommunikáció mindig tavaszi félévekben kerül meghirdetésre.


A TTK és a BTK hivatalos, dékánok közötti megállapodással órarendi sávot alakított ki az elsőévesek számára ennek a tárgynak: kedden 8:00 és 9:30 között tartjuk a szemináriumokat az Ifjúság úton, jellemzően a D épületben.

 

A kurzusokon kötelező az óralátogatás!

 

Ha BTK-s vagy TTK-s elsőéves kurzus ütközik a sávban tartott Szövegértés és kommuniációval, akkor a két kar közötti megállapodásra hivatkozva az adott intézethez/tanszékhez és az adott szak hallgatói képviselőjéhez kell fordulni. A Nyelvtudományi Tanszéknek nincsen joga arra, hogy az ütközés miatt hátrányba kerülő hallgatók érdekeit más intézetek, tanszékek ellenében képviselje. Annyit tudunk tenni, hogy azoknak a hallgatóknak, akiknek (pl. felsőbbévesként) óraütközésük lenne a kedd reggeli órával, felajánljuk a szombati tömbösített órákat (ezeknek időpontjait lásd a Neptunban). Kérjük, a kurzusfelvételnél figyeljenek a kiválasztott szeminárium időpontjára és oktatójára, és ahhoz járjanak, akinél a kurzust felvették!

 

A kurzusok 16 fősek. Ha valaki a létszámhatár fölött szeretne jelentkezni, akkor meg kell várni, hogy az összes szeminárium elinduljon, és utána (még a kurzusfelvételi időszakban) lesz mód pár főt jelentkeztetni: az oktatóval kell felvenni személyesen vagy e-mailben a kapcsolatot.

A kurzusokat tartó oktatóink különböző tematikákat alakítottak ki. Reméljük, mindenki talál az érdeklődésének megfelelőt. Arra bátorítjuk a hallgatókat, hogy válasszák a számukra legszimpatikusabb tematikát! A tematikák az oktatók nevére klikkelve olvashatók.

 


 Alberti Gábor

alberti.gabor kukac pte.hu

D 544

 

 Böröndi Alexandra

alexandra.boeroendi kukac gmail.com

D 550

Dóla Mónika 

dola.monika kukac pte.hu


D 223
 

Farkas Judit 

farkas.judit2 kukac pte.hu


D 239

 Hoss Alexandra

halexa02 kukac gmail.com

D 540

 

Kárpáti Eszter

karpati.eszter2 kukac gmail.com

 

D 551

Kleiber Judit

kleiber.judit kukac pte.hu

D 242

Madarász Eszter

eszter.madarasz kukac gmail.com

D 555

Molnár Mária

molnar0430 kukac gmail.com

Nemes Gyöngyi 

gyongyi0606 kukac gmail.com


D545

 

 Szabó Veronika

szabo.veronika kukac pte.hu

 D 546

Szente Gábor

szenteg79 kukac gmail.com

 

Viszket Anita

viszket.anita kukac pte.hu

D 549

 

 

  
rovat: