Pécsi Tudományegyetem

Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet
Nyelvtudományi Tanszék

 

 

Tudományos írásgyakorlat (új kurzus!)

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Nyelvtudományi Tanszék új konzultációs szolgáltatást nyújt magyar szakosok számára, minden képzési formában és tagozaton. Meghirdettük a Tudományos írásgyakorlat című egyéni konzultációt. Szabadon választható tárgyakban vehető fel, illetve az Egyéb kurzusfelvételnél, a címre keresve.

 

A Tudományos írásgyakorlategy kéthetente egyórás személyes konzultáció egy oktatóval, akivel a dolgozatírást, esetleg tudományos szöveg olvasását és értelmezését lehet gyakorolni.

A tárgy felvételét kétszer-háromszor is ajánljuk a szakdolgozat megírása előtt. Az elkészült dolgozatok szemináriumi dolgozatnak, különösen sikeres esetben TDK-dolgozatnak, publikációnak is továbbfejleszthetők, a tanár szakosok portfóliójában meghivatkozhatók.

Nem elvárás, hogy az elsőre kiválasztott oktatónál és témából (vagy akár a Nyelvtudományi Tanszéken) készüljön a szakdolgozat. Vagyis a kurzus felvétele nem jelent elköteleződést a szakdolgozat szempontjából.

A legtöbb magyar szakos képzésben kötelező vagy kötelezően választandó Tudományos írásmű nem váltható ki ezzel a kurzussal: a Tudományos írásgyakorlat egy négyszemközti konzultációra alapozó, teljes mértékben gyakorlatorientált kiegészítése a szemináriumi formában zajló, elméleti alapozást is nyújtó Tudományos írásműnek.

Egy-egy oktató maximum öt hallgatót vállal a szakdolgozói mellett a Tudományos írásgyakorlat című kurzuson, hogy a munka valóban hatékony lehessen. A tanszékünk majdnem minden oktatója bekapcsolódott a munkába, tehát várhatóan minden érdeklődőnek jut ilyen konzultációs lehetőség.

Minden hallgatónak javasoljuk a kurzus felvételét, aki már elvégezte az első szemesztert, és még nem fejezte be a szakdolgozatát!


rovat: